תשובת פריסת טארוט עץ החיים

פירוש הפריסה

כתר – המקום שאליו הנשמה שואפת
הספירה העליונה ובמהותה אלוהית היא נשגבת מבינתו של האדם ובכך אינה מושגת רוחנית. מייצגת את ההשגחה האלוהית ואת השפע. ספירה זו מקשרת בין העולמות העליונים, האין סוף, ובין הספירות התחתונות. מביעה את הרצון האלוהי. בספירה זו נמצאים כל הפוטנציאלים הנמשכים מאורו של האלוהים. בספירה זו הכל קיים, אפשרי וניתן למימוש, אך לא בידי האדם.

חוכמה – האנרגיה הכוונה שעץ החיים מעביר לשואל
הספירה השנייה היא זכרית היא ספירת החוכמה המקבלת את האור מספירת הכתר. היא הביטוי ההתחלתי של האנרגיה היוצאת מהכתר ונותנת סדר והגדרה להתהוות רעיונות ראשוניים. חוכמה היא נקודת ההתחלה של הברקה רעיונית הנמשכת לתהליך בניית העולמות.

בינה – הבחנה בין עיקר לטפל בשאלה והוצאת הרעיון מהכוח אל הפועל
הספירה השלישית היא נקבית מוזנת מהחוכמה ותפקידה לתת מהות לחוכמה ולהבחין בין העיקר לתפל. בינה היא תחילתו של תהליך של הפקת הבנות לפני הוצאת הרעיון מהכוח אל הפועל. מייצגת אבחנה דקה של פרטים נסתרים מתחת לפני השטח

חסד – מה השואל צריך לתת
ספירת החסד מייצגת את כוחה העצום של האהבה. נתינה ללא גבולות מתוך אור השפע הסובב אותה ופורץ ממנה כלפי כל. במהותה מכילה את האור הראשון לבריאה ומקרינה אנרגיה חיובית טהורה של רצון לתת בנדיבות וללא סייגים ותנאים. האהבה בספירת החסד היא איננה אהבה ארצית אלא אהבה רוחנית

גבורה – ממה השואל צריך להזהר
מוצבת במקביל לספירת החסד ונקראת ספירת הדין. תפקידה לשמש מעצור לעוצמת השפע והנתינה היוצאים מהחסד. הגבורה מסמנת את תחילת העולם הגשמי וללא איזון אל מול החסד היא עלולה להיות שלילית. מי שאינו יודע לאזן עצמו בין החסד לגבורה יימצא במצב תמידי של קשיים ושל תסכולים.

תפארת – מהכוח אל הפועל
נמצאת מתחת לכתר בעמוד האמצעי. מקשרת בין הכוחות המנוגדים שבספירות חסד וגבורה ותפקידה ליצור הרמוניה בין דין ובין רחמים. מהווה את מרכז הכובד המצפוני ומלמדת מתי לתת ומתי לקבל. ניצבת בקו האמצע שבעשר הספירות ומייצגת את שלמות הנשמה. מאזנת בין הזכריות לנקביות. ממנה מתחיל הרעיון לצאת אל הפועל.

נצח – כיצד לפעול כדי לממש את הרעיון
מיקומה על קו ימין מתחת לספירת החסד ובשל כך משקפת את הרצון להעניק. מה שיוצא מהחסד מקבל ביטוי בספירת הנצח המשמשת צינור להעברת השפע לעולם בו אנו חיים, העולם הגשמי. מייצגת את הפן הזכרי שתפקידו להפרות תהליכים יצירתיים כדי שיוכלו לצאת אל הפועל.

הוד – להפוך רצון לצורך
מיקומה על קו שמאל מתחת לספירת הגבורה ומייצגת יישום גשמי של תהליכים מחשבתיים שהיו בפוטנציאל בלבד. במהותה מצמצמת את כלל הרצונות שלנו לכדי פעולה הגיונית ומדויקת, תוך התחשבות בשיקולי עלות תועלת.

יסוד – הדרך לאיזון
מיקומה בקו האמצע במעלה ספירת המלכות. ספירת יסוד אוספת את המודעות, התובנות והשיקולים ומטרתה אחת: לאזן, לכוון ולהזרים את כל מה שנאגר בתוכה לספירת המלכות. ביסוד אין יישום תהליכים, אלא תכליתה להטמיע בנו את הרצון לחיות.   

מלכות – הפעולה
המלכות מסיימת את כל עשר הספירות. מייצגת את העולם הגשמי ומבטאת את העשייה החומרית. זה המקום בו הכל מקבל מושג וצורה ממשיים.

error: