תיבת פנדורה: כשאסון ותקווה נפגשים
במיתולוגיה היוונית פנדורה הייתה האישה הראשונה שעוצבה על ידי זאוס לאחר שפרומתאוס גנב את סוד האש ממנו ומסר אותה לאדם. זאוס התרגז ודרש מהפיסתוס ליצור אישה כעונש לאדם. האלים קראו לה פנדורה (פאן-דורה), שפירושו מתנת כל האלים. פנדורה קיבלה מכל אל מתנה. הפיסטוס עיצב אותה מחימר ונתן לה צורה, אפרודיטה נתנה לה יופי, אפולו נתן לה כישרון מוזיקלי ויכולת לרפא. לבסוף נתן לה זאוס תיבה, אמר לה לא לפתוח אותה לעולם, וכך העניק לה את הסקרנות. פרומתאוס התאהב בפנדורה והתחתן איתה למרות אזהרותיו של אחיו אפימתאוס שלא לקבל מתנות מהאלים.

באותם ימים חיו בני האדם בעולם מושלם ללא דאגות, אך הדבר עמד להשתנות. כאמור זאוס הזהיר את פנדורה שלא לפתוח את התיבה, אבל יום אחד גברה עליה סקרנותה והיא פתחה את התיבה. ברגע שהתיבה נפתחה השתחררו אל העולם כל האסונות, העצב, העוני, הפשע, המוות, המחלות וכל הרעות של האנושות. פנדורה מיהרה לסגור את התיבה, בבהלה. לפתע שמעה דפיקות על המכסה של התיבה וקול צלול ביקש ממנה לפתוח את התיבה, אולם פנדורה פחדה וסירבה. לאחר שכנועים רבים הסכימה ופתחה את התיבה מתוך הבנה שעוד אסון אחד כבר לא ישנה את העולם שנהיה עגום ועצוב. כשפנדורה פתחה את התיבה שנית היא שחררה את התקווה לעולם.
סיפורי המיתולוגיה היוונית באו להסביר את העולם, הטבע והמאורעות שקורים. סיפור זה בא להסביר את מקור האסונות בעולם ואת המקור לתקווה שעולה חרף האסונות.
סיפורה של פנדורה מזכיר את סיפור חווה והתפוח בגן העדן שנזכר בתורה: ה' ברא את חווה ונתן אותה לאדם. הנחש פיתה את חווה לאכול מהעץ היחיד שנאסר עליה לאכול את פירותיו, הוא עץ הדעת טוב ורע. כתוצאה מכך גורשו אדם וחווה מגן העדן שהיה עולם מושלם. העונש שהוטל על אדם היה לעבוד בזיעת כפיו כדי להוציא לחם מן הארץ, ולאישה נאמר שבעצב תלד בנים.
למען הצדק ההיסטורי כאשר ארסמוס מרוטרדם תרגם את הסיפור על פנדורה ללטינית הוא החליף בין כד לתיבה. המושג "תיבת פנדורה" הוא מטבע לשון הבא להגיד כי אחרי פתיחת התיבה המטאפורית יעלו בעיות צרות ועוד מרעין בישין אחרים.
כיצד קשורה פנדורה לקלף הכוכב?
