נורא

פירוש הקלף

החיבור לעץ החיים:

ספירת גבורה דין
צמצום רגשי וראייה מעשית.

הסבר של שורה ראשונה בתפילת אנא בכוח:

הפייטן פונה לאל לקבל את רינת עמו, את התפילות והפיוטים שכולם בקשה לגאולה. העם נמצא עתה במצב בזוי, בעוד בעבר היה במצב נשגב. לכן הפייטן קורא לאל לשַׂגֵב את העם, דהיינו: להחזירו לתפארת עברו. הגאולה מחייבת היטהרות מהסחי והעכירות של הגלות, והאל נקרא לטהר את העם ולהכינו לשעת הגאולה. הכינוי לאל הוא "נורא".

שורה זו פותחת אף היא בבקשה, "קבל רנת עמך" וממשיכה לבקשות נוספות, "שגבנו, טהרנו". בסופה "נורא". רינה היא אחת מלשונות התפילה המופיעה בתפילת שלמה, "לשמוע אל הרִנה ואל התפילה" (מלכים א', ח') והיא משמשת גם כלשון שמחה, למשל "פצחו הרים רִנה" (ישעיהו מ"ד, כ"ג) לציון לשון תפילה כלשון שמחה יש משמעות גם בהמשך השורה. אין כאן בקשה להצלה מצרה ומפורענות, אלא בקשה להתנשא ולהתעלות, כבהמשך השורה, "שגבנו, טהרנו". זה כבר שלב נוסף לאחר ההצלה של הצרורה בשורה הקודמת. עכשיו ניתן לשגב ולטהר את עם ישראל. השבח בסוף השורה, "נורא", מתייחס לאחת ממידותיו של הקב"ה, "האל הגדול הגבור והנורא" הנאמרות מפי משה (דברים י', י"ז). מידת "נורא" היא הביטוי ליראה שיש כלפי הקב"ה. כאשר האדם מבקש שהוא ישגב אותו הוא מזכיר מיד את רוממותו לעומתו, בשבח "נורא". בשורה הקודמת של הפיוט הופיעה המילה "גדול" גדולת ימינך, ובשורה הבאה "גבור". כך הפייטן משלים בכל שורה את אחד משבחי הקב"ה שנאמרו על ידי משה.

גיאומטריה מקודשת:

המאפיינים של הריבוע הם: יסודות, מוצקות, הארקה, פרקטיות, ארציות, יציבות, אמינות, בטיחות. הוא בונה את בסיס הפירמידה שיוצרת את האיזון ואת היציבות. יש משמעות עמוקה לצורה של ריבוע, היא מייצגת מבנה, איזון, היגיון, חוק וסדר. מייצגת את חוקי הטבע הקיימים בתחום הפיזי, וכיצד החוקים הללו נותנים תחושה של ביטחון.

הריבוע קשור למספר 4, בשל ארבעת הצדדים וארבע הפינות של הצורה. בשפת הרוח, בגיאומטריה הקדושה המספרים מעורבים בתהליך שזירת המציאות ומתייחסים לאיכויות של המספר 4 שמייצג אנשים מאוזנים, אנשים של בית ומשפחה, אנשי עבודה, מעשיים, ראליים, דורשים מהסביבה את מה שדורשים מעצמם, מסודרים, צייתנים, יעילים שמים לב לפרטים הקטנים, חומריים, אנשים בעלי סבלנות רבה, סובלנות ומשמעת עצמית גבוהה. אנשים אנליטיים אוהבים לבנות מיסודות לגג בצורה מסודרת מעשים שמרניים מצליחים במסחר, תעשיה ובניה. עליהם להיזהר מפעולה איטית שנובעת מעודף יסודיות, עקשנות, חוסר גמישות, קשיי הסתגלות, נוקשות, ביקורתיות.

הריבוע הוא תווית שניתן למושגים או אנשים שנראים משעממים. אם מישהו מתויג כמרובע, זה בדרך כלל עלבון שנושא בחובו אדם שהוא נוקשה, קפדן מדי, פרגמטי מדי או בסיסי מאוד.

עם זאת, כאשר האלמנט הרוחני של הריבוע מובא אותם אלמנטים של האדם המרובע הופכים לחוזקות, בלי שיש בסיס, או יסודות להישען עליהם, אין תחושת ביטחון שיכולים לסמוך עליה. הצורה נועדה לתת תחושה של קרקוע ואיזון כאן בעולם הפיזי. האדם הוא יצור פיזי שזקוק למבנה, קהילה וכיוון כדי לשרוד.

כאשר הריבוע מופיע בהקשר רוחני, הוא לעתים קרובות נועד לתת ביטחון והגנה מפני כאוס או איומים. הוא תזכורת לנשום, להתבסס ולהתמקד במרכז הפנימי. זהו סמל של כוח, היגיון והישרדות.

error: