גאה

פירוש הקלף

החיבור לעץ החיים:

ספירת יסוד
הכוח שמאפשר לאידאות האלוהיות להתגשם במציאות.

הסבר של שורה ראשונה בתפילת אנא בכוח:

השבח המופיע בראש השורה לאחר "יחיד", שהוזכר כבר ב"דורשי יחודיך", הוא "גאה", וכלפי ה' הוא שבח מקובל, תכונת הגאווה רווחת במקרא כתכונת האל לבטא עליונותו בעולם, "אשירה לה' כי גאה גאה" בשירת הים. "לפנות" פירושו פנים אל פנים, כפי שהמילה עצמה מסמלת. הוא מבקש שהפנייה תהיה ישירה, כמי שזוכר בפועל את קדושתו של הבורא. גם המילה ישועה היא לשון פנייה, כמו "ואל קין ואל מנחתו לא שעה". לפנות ולהושיע פירושם לגאול את האדם, וזה מה שהוא מבקש לקראת סופו של הפיוט.

הפייטן קורא לאל לפנות לעמו להקשיב לתפילות העם. הנימוק למחויבות של האל לעמו שהם זוכרי קדושתו. העם מזכיר כל יום בתפילה את קדושת האל (כך בתפילת שמונה עשרה המתפללים קוראים את "נקדישך ונעריצך" קטע הקדושה ומכריזים שם: "קדוש, קדוש, קדוש").

גיאומטריה מקודשת:

לשיווי משקל וקטור יש אותו שטח פנים כמו לכדור, אך עדיין אינו מכיל נפח, כלומר, הוא מכיל כלום. למערכת הווקטור שיווי משקל יש 12 קודקודים, שמונה פנים משולשים, 24 קצוות ו 32 מישורים. זהו שיווי משקל כל כיווני מבחינה סמלית ופיזית. שיווי המשקל הווקטוריאלי לשדה כוח זה, שנים עשר קווי אנרגיה שווים היוצאים מן המרכז ומייצבים את מרכז המבנה כך שמתקבלת הצורה הגאומטרית התלת ממדית הקובוקטהדרון מונח וקטור שיווי משקל. באקמינסטר פולר, שחי במאה ה-20 הוא אחד הממציאים הפוריים ביותר, טבע את מונח וקטור שיווי משקל. הוא קרא לזה כך מכיוון שהיא הצורה הגיאומטרית היחידה שבה נמצאים כל הכוחות באופן שווה ומאוזן. קווי האנרגיה וקטורים שווים באורך ובחוזק. הם מייצגים את האנרגיה של משיכה ודחייה, כמו במגנט. אי אפשר לראות את הוקטור איקוויליבריום בחומר.

הוא הגיאומטריה של האיזון המוחלט. צורה חומרית נולדת מתמלאת אנרגיה (המכונה באופן אירוני על ידי הפיזיקאים כאל וואקום) ומתה בחזרה לתוכה. וקטור איקוויליבריום הוא כמו האימא הניתנת לדמיין אך בלתי נראית של כל הצורות והסימטריות שאנו רואים בעולם.

error: